Evenimente

30.09.2024

Săptămâna Europeană a Sportului 2024 (album foto)

–––––––––––––––––––––––––––––

 

18.06.2024

Festivalul de minihandbal ”Mircea Fleșeriu” 2024 – ”Cea mai bogată ediție”

Festivalul de minihandbal ”Mircea Fleșeriu”, ediția 2024, a fost cea mai bogată de când se organizează la Piatra Neamț această manifestare sportivă, și anume de la mijlocul anilor ’90. În Sala Ceahlăul s-au adunat în total 420 de copii din toată Moldova, dar în acest an am avut parte și de prezență a unor copii din Republica Moldova, de la Școala Sportivă Căușeni.

Din România, am avut satisfacția de a vedea la lucru copii dornici de a învăța tainele handbalului la următoarele cluburi: CSO Darabani (BT), CS Vicovu de sus (SV), Academia Mihai Roman Rădăuți (SV), CSM Pașcani (IS), ABC Handball Kids Iași (IS), CSO Buhuși (BC), OK Sport Onești (BC), AS Viitorul Berești Tazlău (BC), ACS Golden Kids Bacău (BC), Prosport Focșani (VN), ACS Antares Huși (VS), HC Junior BB Buzău (BZ), CSM Galați (GL), CSS Târgu Neamț (NT), LPS Roman (NT), LPS Piatra Neamț (NT), AS Sportul Piatra Neamț (NT).

Mulțumim pentru sprijin în organizarea evenimentului Consiliului Județean Neamț.

 


31.05.2024

”Noaptea Sportului Pietrean” 2024, diseară la stadion

Direcția Județeană de Sport și Tineret Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț, va organiza o nouă ediție a evenimentului ”Noaptea Sportului Pietrean”.

Manifestarea sportiv-demonstrativă va avea loc pe terenul cu gazon sintetic de la Stadionul Municipal ”Ceahlăul” începând cu ora 19:50. După o scurtă festivitate de deschidere, cluburile sportive care au răspuns afirmativ invitației vor arăta publicului ce va fi prezent ce înseamnă practicarea luptelor, a diferitelor stiluri de arte marțiale și a sporturilor de echipă. Asta începând cu ora 20:00 pe toată suprafața terenului cu gazon sintetic, ora la care prima reprezentație va fi rezervată echipei de majorete a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Al.Roșca” din Piatra Neamț.

Vor putea fi văzute demonstrații ale cluburilor CS Ceahlăul Piatra Neamț (secția de lupte greco-romane), CS Sakki International Karate-Do Piatra Neamț, CS Ashihara Piatra Neamț, Absoluto Piatra Neamț, CS Steel Tonic Piatra Neamț, CS Ronin Piatra Neamț, CS Mizuno Piatra Neamț. În același timp, pe terenuri amenajate de organizatori vor fi evoluții ale echipelor de copii și juniori practicanți de volei, handbal și fotbal. Reprezentate vor fi cluburile LPS Piatra Neamț, CSM Ceahlăul Piatra Neamț, ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, CS FC Pietricica Piatra Neamț, AC Club Neamț, Sportul Piatra Neamț.

Având în vedere că mâine este 1 Iunie, Ziua Internațională a copilului, fiecare participant la eveniment va pleca acasă și cu un cadou din partea organizatorilor, bucuria celor mici fiind dulciurile.

––––––––-––––––––-––––––––-––––––––-

24.01.2024

430 de copii la Festivalul de Minihandbal ”Dan Moisii”

Festivalul de Minihandbal ”Dan Moisii” s-a desfășurat la Roman pe 24 ianuarie 2024 și a adunat la start 430 de copii din zona Moldovei. A fost a doua ediție a acestei manifestări sportive dedicată copiilor de până la clasa a IV-a, iar unul dintre oamenii emoționați de prezența unui număr atât de mare de participanți a fost Felicia Moisii, soția lui Dan Moisii. ”E impresionant și în același timp foarte frumos ce văd în sală”, a transmis Felicia Moisii.

Fiecare echipă a avut parte de câte trei partide, iar durata unui joc s-a întins pe 25 de minute, fără pauză. Nu s-a ținut scor, nu s-au întocmit clasamente, nu au fost premii individuale. Organizatorii au reușit să îndulcească la final fiecare copil cu câte o ciocolată și o napolitană, aceste mici cadouri bucurându-i la fel de mult ca fiecare secundă petrecută pe teren. Trebuie spus că jocurile au avut loc pe teren cu dimensiuni pentru minihandbal, trei fiind ”desenate” în Sala Sporturilor, iar altele două în sala de antrenamente a Clubului Atletic Roman.

Pe această cale, Direcția Județeană de Sport Neamț aduce mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizare: Primăria Municipiului Roman, Clubul Sportiv Municipal Roman, Liceul cu Program Sportiv Roman și Clubul Atletic Roman.

”Nu a fost simplu să se organizeze, dar avem încredere că fiecare copil a plecat de la Roman bucuros de momentele petrecute. A fost cel mai «bogat» festival de minihandbal pe care l-am organizat vreodată, cu 430 de participanți, iar noi, DJS Neamț, organizăm de mulți ani astfel de evenimente. Așa cum se știe vara avem, în iunie, Festivalul de minihandbal «Mircea Fleșeriu» la Piatra Neamț, pe care îl facem din 1996 încoace. Mă bucură prezența copiilor, implicarea antrenorilor și sper să facem o tradiție să organizăm la Roman de fiecare dată în ianuarie acest festival”, a declarat Gheorghe Paisa, directorul executiv al DJS Neamț.

Au fost în total 16 echipe de fete și 12 de băieți. Au fost reprezentate cluburi din județele Suceava, Iași, Vaslui, Bacău și Iași, iar numele acestor struturi sportive sunt: ACS Elite Vicovu de Jos (antrenori Sandu Zubas și Vasile Rocșa), CS Vicovu de Sus (antrenor Ionuț Hariton), LPS Suceava (antrenori Iulian Dugan și Răzvan Bernicu), Școala ”Cantacuzino” Pașcani (antrenor Cătălina Rotaru), CSM Pașcani (antrenor Ionuț Davidoaia), ABC Handball Kids Iași (antrenor Bogdan Constantin), ACS Antares Huși (antrenori Carmen și Costel Săcăleanu), LPS Vaslui (antrenor Marian Grădinaru), OK Sport Onești (antrenori Cornel Sburlan și Adrian Sava), Viitorul Berești-Tazlău (antrenor Florin Romanescu), CSO Buhuși (antrenori Mirela Popa și Eusebiu Tancău), ACS Golden Kids Bacău (antrenori Alina Ștefancu, Sandu Iacob, Cristian Băcăoanu), CSS Târgu Neamț (antrenor Ovidiu Tătaru), LPS Piatra Neamț (antrenori Rebeca Cernat, Ionuț Ciocoiu, Răzvan Caba), LPS Roman (antrenori Andreea Creangă, Vasilica și Viorel Lazăr), AS Sportul Piatra Neamț (antrenori Ovidiu Ilisei, Florin Andriesei).

––––––––-––––––––-––––––––-––––––––-

18.12.2023

”Sport cu … jucării pentru copii”, momente fantastice la Piatra Neamț și Roman

Direcția Județeană de Sport Neamț a reușit și-n acest an să organizeze evenimentul sportiv caritabil ”Sport cu … jucării pentru copii”. Asta numai datorită aportului adus manifestărilor de la Piatra Neamț și Roman de către oamenii din sport care au înțeles că este normal să doneze din timpul lor pentru o cauză nobilă. Jucăriile adunate la Piatra Neamț au fost donate Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Al.Roșca” din Piatra Neamț. Cele adunate la Roman vor ajunge la copiii din comuna Bahna, așa cum a anunțat Cosmin Țapu, profesor de sport la școala din localitate și jucător de fotbal la CSM Roman.

Fotografiile și înregistrările dovedesc faptul că bucuria copiilor este nemărginită atunci când se întâlnesc cu astfel de momente. La Piatra Neamț, în Sala Ceahlăul, copiii de la CSEI ”Al.Roșca” au fost prezenți la meciuri și s-au bucurat de fiecare reușită din meciul de handbal. Au aplaudat, au fost impresionați de săriturile jucătorilor de la Handbal Club Feminin și HC Pietricica, de goluri sau de paradele portarilor. Au așteptat cu sufletul la gură meciul de fotbal, între ACS Futsal Ceahlăul și CSM Ceahlăul, fiindcă știau că atunci vor primi cadouri. Și când a venit momentul, au invadat terenul și s-au bucurat cu toată ființa lor de fiecare pluș adunat de pe parchet. În plus, ACS Futsal Ceahlăul a adus copiilor și trei mingi de fotbal în sală.

”Sport cu … jucării pentru copii” de la Roman a avut parte de prezența tuturor copiilor din cele opt echipe care s-au duelat în cadrul Cupei Real Roman. Întrecerea a fost rezervată copiilor de la 6 la 8 ani, a fost organizată de Fotbal Kids Real Roman și a fost câștigată în final de ACS Vulpițele Galbene Roman. Copiii și spectatorii prezenți s-au bucurat de meciul spectaculos de fotbal desfășurată din Sala Sporturilor din orașul de la malul Moldovei care a opus pe CSM Roman 2023 și Laminorul Roman 1996-2004. Au aplaudat fiercare gol, au adus jucării pentru copiii care se vor bucura de ele și au înțeles că nu chiar de mult Romanul avea echipă de ”B” și dădea fotbalului de primă divizie câțiva jucători cu meciuri numeroase la cel mai înalt nivel din România.

Direcția Județeană de Sport Neamț ține să mulțumească fiecărei persoane care a venit și a donat. De asemenea, aducem mulțumiri celor care au acceptat invitația de a face parte acest spectacol: Handbal Club Feminin Piatra Neamț, HC Pietricica Piatra Neamț, CSM Roman, Laminorul Roman 1996-2004, ACS Futsal Ceahlăul, CSM Ceahlăul Piatra Neamț, arbitrii de la AJF Neamț.

 


11.12.2023

   

”Sport cu … Jucării pentru copii”, la Piatra Neamț și la Roman

Direcția Județeană de Sport Neamț vă anunță cu bucurie că în acest an va organiza evenimentul sportiv cu caracter  caritabil ”Sport cu … Jucării pentru copii” atât la Piatra Neamț, cât și la Roman. Am schimbat denumirea evenimentului din ”Fotbal cu … Jucării pentru copii” în ”Sport cu … Jucării pentru copii” fiindcă în 2023 vom avea parte și de un meci de handbal. Acesta va face parte din programul manisfetării de la Piatra Neamț, care va avea loc vineri, 15 decembrie 2023, în Sala Ceahlăul. De la ora 17:30 va fi partida de handbal dintre componenții echipelor de seniori din Piatra Neamț, adică fetele de la Handbal Club Feminin și băieții de la HC Pietricica Neamț. O oră mai târziu va debuta meciul de fotbal dintre divizionara secundă Futsal Ceahlăul Piatra Neamț și divizionara secundă CSM Ceahlăul Piatra Neamț. Acesta va fi jocul care va produce și momentul culminant al evenimentului fiindcă, așa cum este tradiția, la primul gol marcat în timpul partidei, spectatorii prezenți în tribune vor arunca pe parchet jucării de pluș. ”Dacă nu se va marca, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum, atunci jucăriile vor fi aruncate la ultimul fluier al jocului de două reprize a douăzeci de minute fiecare. Cine vrea, poate aduce jucării și altfel decât cele de pluș. Le vom aduna pe toate în sală și, la final, toate jucăriile ce se vor aduna vor fi donate copiilor de la «Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Piatra Neamț». Privim cu încredere spre eveniment și mulțumim cluburilor care au răspuns afirmativ pentru că au înțeles că este un moment festiv prin care sportul vine în sprijinul unor copii defavorizați”, a declarat Gheorghe Paisa, directorul executiv al DJS Neamț.

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, DSJ Neamț organizează și în Sala Sporturilor din Roman o manifestare asemănătoare, de la ora 18:00. Vor fi pe teren componenții CSM Roman de astăzi într-un meci în care vor înfrunta ”Laminorul Roman 1996-2004”, o formație compusă din foști jucători romașcani care au activat în Liga 2 și Liga 3 în vremea respectivă. ”Sport cu … Jucării pentru copii” va fi încadrat de meciurile și festivitatea de premiere a ediției a II-a a turneului Cupa Real Roman. Este o competiție fotbalistică dedicată copiilor de până la 8 ani care învață tainele sportului rege la diferite cluburi locale, din împrejurimi și din orașele Buhuși și Târgu Frumos. Aceste grupări care vor avea echipe în cadrul întrecererii respective sunt: Fotbal Kids Real Roman, Junior Star Gâdinți, Vulpițele Galbene Roman, Gloria Roman, Viitorul Roman, Viitorul Târgu Frumos, Viva Activ Buhuși.

Regulile de desfășurare ale meciului CSM Roman – Laminorul Roman 1996-2004 vor fi aceleași ca la Piatra Neamț. Spectatorii prezenți vor arunca jucării din tribună pe parchetul Sălii Sporturilor la primul gol marcat sau la finele partidei, dacă nu se va înscrie. De asemenea, cei care vor dori să dăruiască altfel de cadouri, le pot aduce la sală pentru a fi depozitate și donate apoi celor ce merită un zâmbet.

Mulțumim pentru implicare: CS Ceahlăul Piatra Neamț, Handbal Club Feminin Piatra Neamț, ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, Handbal Club ”Pietricica Neamț” Piatra Neamț, CSM Ceahlăul Piatra Neamț, CSM Roman, Fotbal Kids Real Roman, Asociația Județeană de Fotbal Neamț.

––––––––-

”SES Neamț 2023”, în imagini

–––––––––––––––––––––––––––––––-

21.09.2023

COMUNICAT – ”Săptămâna Europeană a Sportului 2023, în Neamț”

Direcția Județeană de Sport Neamț se implică în organizarea în județul Neamț a unui eveniment organizat la nivel continental care poartă denumirea Săptămâna Europeană a Sportului. Între 23 și 30 septembrie 2023, pe teritoriul României, ca și pe cel al Europei, vor fi activități dedicate sportului de masă.
Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț și Clubul Atletic Roman sunt partenerii noștri principali în găzduirea de întâlniri cu persoanele dornice de mișcare. Astfel, cele două structuri sportive își vor deschide porțile pentru întâlniri între antrenorii secțiilor sportive și părinți și copii care pot afla astfel ce condiții oferă pentru practicarea sportului de performanță. CS Ceahlăul are stabilită drept ”Ziua porților deschise” pentru miercuri, 27 septembrie 2023, la ora 15:00, întâlnirea urmând a avea loc în Sala Ceahlăul. Vor fi prezenți antrenorii secțiilor de atletism, canotaj, lupte, radioamatorism și karate. CA Roman va avea un eveniment asemănător joi, 28 septembrie 2023, de la ora 15:00, la sala de atletism și sala de lupte, iar în întâmpinarea oaspeților vor fi antrenori și sportivi ai secțiilor de atletism, lupte, orientare sportivă și tenis de câmp.
De asemenea, activități sportive se vor mai putea practica și-n alte locații cu ocazia Săprtămânii Europene a Sportului. Fundația de Îngrijiri Comunitare are rezervate intervale orare, între 09:00 și 10:30, pentru exerciții fizice la care să participe persoane vârstnice. CS Mizuno, în sala de sport a Școlii Generale numărul 3 din Piatra Neamț, va găzdui cursuri de arte mațiale și gimnastică acrobatică (25, 27, 29 septembrie, între 19:00 și 21:00). Copiii din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” vor avea și ei parte de întreceri organizate n cadrul Săptămânii Europene a Sportului. Pe terenul de sport al instituției amintite se vor desfășura luni, 25 septembrie 2023, între orele 10:00 și 14:00, întreceri sportive menite să aducă zâmbete pe chipurile celor mici. AS Sportul Piatra Neamț s-a alăturat proiectului prin asigurarea de ședințe de inițiere în handbal, după următorul program: Sala Ceahlăul – 26, 27 septembrie (de la ora 19:00 la ora 20:30), 28 septembrie (18:30 – 20:00); Sala de sport a Colegiului ”Gheorghe Cartianu” – 29 septembrie (18:00 – 19:30).

–––––––––––––––––––––––––––––––-


12.06.2023

Festivalul ”Mircea Fleșeriu” a adunat 335 de copii

DJS Neamț a organizat în zilele de 10 și 11 iunie 2023 ediția din acest an a Festivalului de minihandbal ”Mircea Fleșeriu”. Evenimentul s-a desfășurat în Sala Ceahlăul din Piatra Neamț, locație care s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei 335 de mici iubitori ai sportului cu mingea mică. S-a jucat pe trei terenuri la două grupe de vârstă, turneuș fiind destinat copiilor de până la clasa a IV-a inclusiv.


Au acceptat invitația noastră antrenori de la cluburi din zona Moldovei, bucuroși că ai lor copii pot să-și etaleze cunoștințele și talentul la un turneu de tradiție a cărei primă ediție a avut loc în 2023. Au fost prezenți sportivi și sportive de la CSS Târgu Neamț (antrenori Cristian Bursuc și Ovidiu Tătaru), Pașcani (echipă alcătuită din copii de la CSM Pașcani și Școala I.Cantacuzino Pașcani, antrenori Cătălina Rotaru și Alexandru Savu), LPS Roman (antrenori Vasilica Lazăr, Viorel Lazăr, Andreea Creangă); ACS Preventis Iași (antrenor Mihai Timofte); ABC Handball Kids Iași (antrenor Bogdan Constantin); CSO Buhuși (antrenor Mirela Popa); CSS Bacău (antrenor Georgiana Vîntu); OK Sport Onești (antrenor Laura Roșu); Prosport Focșani (antrenori Loredana Pavel și Alexandra Vișan); CS Handbal Art Galați (antrenor Gabriela Talabă); LPS Piatra Neamț (antrenor Rebeca Cernat); AS Sportul Piatra Neamț (antrenori Ovidiu Ilisei, Florin Andriesei, Vlad Drugă).

DJS Neamț ține să mulțumească pentru sprijin partenerilor noștri în organizare: Simba Invest, Vitamin Aqua, FizioS Piatra Neamț și CS Ceahlăul Piatra Neamț. De asemenea, trebuie aduse mulțumiri sportivilor care au ales să ne fie arbitri la această competiție: Carina Ciobotariu, Alina Ionuță, Alin Bobu, Florin Ignat.

Marcel Mihalcea, consilier DJS Neamț:
”La final de competiție toată lumea a plecat de la sală zâmbind, iar această imagine a fost cea care a contat. Copiii s-au ales cu câte o medalie și dulciuri, dar au rămas în mod special cu o sumedenie de amintiri. Unii s-au întors de la fapt la Piatra Neamț, fiindcă au fost și-n anii trecuți și asta a însemnat pentru ei o bucurie. Consider că antrenorii au plecat de asemenea mulțumiți de numărul de jocuri și de faptul că această competiție programată înainte de vacanță le dă posibilitatea de a vedea nivelul la care au ajuns acești mici handbaliști. Faptul că în 2022 am avut 320 de copii și că în acest an numărul a mai crescut puțin, ne arată că trebuie să continuăm să muncim la fel de mult pentru organizare și pentru a oferi condiții bune pentru meciuri. Având în vedere aceste aspecte, poate că în 2024 vom găsi sprijin pentru a găzdui întrecerea în Sala Polivalentă, pentru ca acești copii să aibă posibilitatea și de a vizita orașul nostru”.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

09.06.2023

Festivalul de minihandbal ”Mircea Fleșeriu”, o nouă ediție bogată

Festivalul de minihandbal ”Mircea Fleșeriu” continuă să fie unul de tradiție și atractiv pentru multe dintre echipele care știu de existența sa. Cei care au venit în trecut se întorc și-n 2023, astfel că Sala Ceahlăul din Piatra Neamț va fi din nou inundată de bucuria copiilor de a se juca de-a handbalul.

 

Ca și-n anii anteriori, este o competiție care nu se va lăsa cu clasamente și premii individuale fiindcă este mai important un gol marcat din 4-5 pași sau după ce s-a călcat semicercul decât un amărât de rezultat necesar doar pentru statistici seci. Scopul turneului este altul, și anume acela de a lăsa libertatea antrenorilor să utilizeze toți copiii prezenți fără să le pese că adversarul are un gol în plus sau în minus.

Festivalul de minihandbal ”Mircea Fleșeriu” este dedicat în acest an copiilor născuți în 2012 și mai mici. Grupa mare este alcătuită din copii născuți în mod special în 2012 și 2013, băieți și fete. Grupa mică le va da șansa celor născuți în 2014 și mai mici să joace la nivelul lor de vârstă.

Echipe participante: CSS Târgu Neamț (antrenori Cristian Bursuc și Ovidiu Tătaru), Pașcani (echipă alcătuită din copii de la CSM Pașcani și Școala I.Cantacuzino Pașcani, antrenori Cătălina Rotaru și Alexandru Savu), LPS Roman (antrenori Vasilica Lazăr, Viorel Lazăr, Andreea Creangă); ACS Preventis Iași (antrenor Mihai Timofte); ABC Handball Kids Iași (antrenor Bogdan Constantin); CSO Buhuși (antrenor Mirela Popa); CSS Bacău (antrenor Georgiana Vîntu); OK Sport Onești (antrenor Laura Roșu); Prosport Focșani (antrenori Loredana Pavel și Alexandra Vișan); CS Handbal Art Galați (antrenor Gabriela Talabă); LPS Piatra Neamț (antrenor Rebeca Cernat); AS Sportul Piatra Neamț (antrenori Ovidiu Ilisei, Florin Andriesei, Vlad Drugă). Numărul total al copiilor se ridică la peste 320.

Importante sunt și premiile, iar pentru asta trebuie să mulțumim firmelor Simba Invest și Vitamin Aqua pentru sprijin și pentru că au ales să ne fie alături, iar copiii să plece de la Piatra Neamț cu amintiri frumoase, cu visul de a deveni mari handbaliști, dar și cu ceva dulce ”în buzunar”.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

02.06.2023

Noaptea Sportului Pietrean, după 4 ani

Direcția Județeană de Sport Neamț organizează în data de 4 iunie 2023 a treia a ediție a evenimentului ”Noaptea Sportului Pietrean”. Ca și în anii în care această manifestare sportivă cu titlu demonstrativ s-a desfășurat, adică în 2018 și 2019, și-n 2023 totul se va desfășura pe terenul cu gazon sintetic de la Stadionul Municipal ”Ceahlăul” din Piatra Neamț. Ora de start a manifestării va fi 20:00.

De la ora 20:00, vor fi pe teren, în diferite sectoare amenajate luptătorii de la CS Ceahlăul Piatra Neamț și canotori ai aceluiași club. De asemenea, vor fi componenții cei mai mici ai ACS Petras Neamț Piatra Neamț pentru un joc de baschet sau voleibaliști și voleibaliste de la LPS Piatra Neamț sau karateca de la CS Steel-Tonic. Fotbalul și handbalul vor avea ”terenurile lor de joacă” și vor fi angrenați în dueluri tot cei mai mici de la LPS Piatra Neamț (handbal, fotbal, volei), CS FC Pietricica (fotbal), AS Sportul (handbal). Seara va continua cu meciuri și demonstrații ale juniorilor practicanți ai sporturilor amintite mai sus, plus că de la ora 21:00 vor avea momentul lor și ”Mâtzele Negre”, fetele de la Rugby Club Venus Rifil 1991. Fotbalul va continua cu grupele de juniori de la LPS Piatra Neamț, AS FC ”Ciprian Dire & Victor Alistar”, dar și cu juniorii mari de CSM Ceahlăul și ACS Futsal Ceahlăul.

Seniorii vor fi și ei pe teren pentru câteva zeci de minute în care vor demonstra că tainele sporturilor practicate cu drag nu le sunt străine. Componenți și componente ale echipelor de handbal din municipiul nostru, adică HC Pietricica și HCF Piatra Neamț, plus jucători care se înscriu la categoria ”old-boys” vor fi pe teren, la fel cum se anunță și un meci de fotbal și, posibil, unul de volei.

DJS Neamț mulțumește cluburilor și antrenorilor care au acceptat invitația de a veni la manifestare, știut fiind faptul că mulți dintre copii sunt în aceste zile plecați alături de familii din oraș, profitând de unele zile libere.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

03.05.2023

4 MAI – ”Ziua sportului cu balonul oval”

PASIUNE, DISCIPLINĂ, RESPECT, SOLIDARITATE, INTEGRITATE, ATITUDINE și IMAGINE

#Mâtzelenegrerugby și partenerii lor sărbătoresc, la baza sportivă a Liceului Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig, Ziua sportului cu balonul oval. Joi, 4 mai, începând cu ora 10.00, echipa de rugby feminin ”Rugby Club Venus RIFIL 1991” va promova în rândul elevilor de la unitățile de învățământ din zona montană a județului și nu numai, tainele unui sport care a făcut istorie, încă din 1924, când România a obținut prima medalie olimpică.

Legea nr. 217/2022, din data de 14 iulie 2022, stabilește că rugby-ul românesc are o zi specială, o zi care va fi aniversată anual prin evenimente cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a promova mișcarea, un stil de viață sănătos și valorile care definesc rugby-ul. 4 mai, o zi cu o semnificație aparte pentru Ovalul autohton, pentru că pe 4 mai 1924 România disputa primul meci la Jocurile Olimpice de la Paris, în compania Franței, competiție la finalul căreia rugbyștii aveau să aducă prima medalie olimpică, de bronz, din istoria sportului românesc.

„Este o zi foarte importantă pentru rugbyul românesc, dar și pentru societatea în care trăim, pentru că în aceste timpuri, în care tot mai puțini copii fac mișcare, este esențial să avem acțiuni în vederea conștientizării importanței de a face sport. Să nu uităm că rugby-ul are un preponderent caracter social, că are la bază valori în care cresc copiii, valori care stau la baza unei societăți sănătoase: disciplină, respect, integritate, fair-play, dar mai ales solidaritate. Este o zi prin care nu doar dorim să vorbim tuturor de rugby, să îi invităm să fie parte din acțiunile și evenimentele pe care le vom pregăti, dar mai ales să ne cinstim trecutul. Data de 4 mai este o zi istorică pentru sportul olimpic românesc, pentru rugby-ul românesc și este foarte important ca prin acțiunile noastre să ne onorăm înaintașii”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

 ”Rugby-ul e un joc, dar nu o joacă!” – Tudor George / poet,  jucător de rugby și antrenor.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

22.01.2023

Festivalul de Minihandbal ”DAN MOISII”, la Roman

Liceul cu Program Sportiv Roman, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Roman și Direcţia Judeţeană de Sport Neamţ organizează Festivalul de minihandbal ”Dan Moisii”. Competiția va fi la Roman, în Sala Sporturilor, incintă în care Dan Moisii a muncit pentru ca HCM Roman, actuala CSM Roman, să ajungă pe culmile gloriei sportive și să reprezinte România în întrecerile europene. Evenimentul se dorește astfel un moment dedicat fostului antrenor romașcan, cel care acum zece ani a trecut în neființă, dar care a iubit handbalul și tot ce însemna lumea sportului cu mingea mică. Dan Moisii a fost între oamenii are au pus umărul la înființarea echipei de senioare din Roman, la dezvoltarea clubului și, mai apoi, la promovarea în primul eșalon handbaistic al țării. Dan Moisii s-a născut la data de 27 septembrie 1950 și a decedat la data de 27 octombrie 2013.

Jocurile vor avea loc în ziua de luni, 23 ianuarie 2023, cu începere de la ora 12:00, urmând a se termina în jurul orei 17:00. Vor fi amenajate trei terenuri cu dimensiuni reduse, urmând a se juca meciuri la categoria minihandbal (copii născuți în 2012 și 2013, grupă de băieți și grupă de fete) și baby-handbal (copii născuți în 2014 și mai mici, grupă alcătuită din echipe de fete și de băieți). Meciurilor vor avea câte 25 de minute fiecare, nu se vor consemna rezultate și nu se vor întocmi clasamente, nu se vor acorda premii individuale.

Cluburile reprezentate la turneul de la Roman vor fi: ACS Vicov Elite Vicovu de Sus (o echipă), LPS Suceava (o echipă), CSS Târgu Neamț (o echipă), OK Sport Onești (4 echipe), AS Sportul Piatra Neamț (4 echipe) și LPS Roman (5 echipe).

 

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.